.cl

Dominis .cl

CL és el domini territorial geogràfic de Xile. De forma senzilla un domini CL serveix per identificar-te con un nom, producte, marca, etc a Internet mitjançant una pàgina web o d'altres serveis com el correu electrònic. Per exemple si algú vol veure la teva pàgina web que está sota el teu domini CL escriurà en un navegador www.elteunomdemarca.cl

El seu nom oficial és: República de Xile

Està situat a l'extrem sud-oest d'Amèrica del Sud. Limita amb el Perú al nord, Bolívia al nord-est i l'Argentina a l'est, totalitzant 7801 km de fronteres terrestres, i el pas Drake al sud.

La seva capital és la ciutat de Santiago i la seva llengua oficial és l'Espanyol.

És considerat el segon país sísmicament més actiu del món, després del Japó, i el quart més exposat a patir danys majors per catàstrofes naturals. Inclòs en el cinturó de foc del Pacífic, Xile té la segona major i activa cadena volcànica del planeta després Indonèsia . Al llarg del territori xilè continental, existeixen almenys 2.000 volcans, dels quals, es consideren «geològicament actius» cinc-cents.

.cl és el domini de nivell superior geogràfic (ccTLD) per a Xile creat el 1987. És administrat per NIC Xile, centre depenent de la Facultat de Ciències Físiques i Matemàtiques de la Universitat de Xile.

Xile és el primer país de llengua castellana a permetre el registre de dominis amb vocals accentuades (á é í o ú), la lletra O amb dièresi (ü) i la lletra Ñ des del 21 de setembre del 2005.

El 23 de març de 2016 arriba a la xifra de 500 mil dominis registrats i actius. Actualment frega els 600 mil, el 18 d'abril va arribar als 583.961.


.cl

Requeriments de dominis .cl

- Domini lliure per a qualsevol persona, organització o empresa que desitgi registrar un domini .cl.


.cl

Serveis addicionals

- Amb la compra del teu domini .cl pots seleccionar els nostres serveis de DNS per l'activació del teu domini ".cl".

- Entorno posa a la teva disposició amb el registre del domini .cl una àmplia gamma de serveis de hosting, servidors virtuals i certificats SSL.

- Si estàs interessat en la recuperació o vigilància d'un domini .cl pots veure la nostra secció de serveis corporatius.

- Al comprar el domini web amb l'extensió .cl podem ajudar-te en el teu projecte de presència a internet amb aplicacions opensource tipus Wordpress, Drupal, etc. o projectes a mida allotjats en el teu domini web .cl


.cl

Característiques

Per registrar dominis territorials (ccTLD) .cl de Xile haurà de completar el formulari de registre on-line.

Caràcters permesos:

- Mínim: 3

- Màxim: 63

- Lletres i nombres

- Guions ("-"), No es permeten guions a l'inici o al final del nom de domini.

El domini es registra per 1 any.


.cl

Com renovar

Per renovar dominis territorials .cl de Xile el domini ha d’estar en període de renovació i només es poden renovar per 1 any.

Aquest període s’inicia 40 dies abans de la data d’expiració i el domini es pot renovar durant els següents 30 dies. Un cop transcurreguts els 30 dies posi's en contacte amb nosaltres si encara està interessat en renovar el domini.


.cl

Com transferir

Per a transferir un domini territorial .cl és necessari:

- AUTH CODE

- Que el domini estigui desbloquejat en l'actual registrador. Si no és així el client ha de demanar el desbloqueig a l'actual registrador.

El procés sol trigar entre 5 i 10 dies.

Es recomana iniciar la transferència amb suficients dies d’antelació respecte a la data d’expiració per evitar que aquesta sigui denegada.

El domini es renova en la transferència.


.cl

Canvi de titular

Posi's en contacte amb Entorno Digital per fer un canvi de titular d'un domini .cl


.cl

Modificació de contactes i DNS

Pot modificar els contactes i servidors de DNS dels seus dominis .cl a través del seu panell de control, al que pot accedir des de l‘apartat “USUARI REGISTRAT” del nostre web.

Les modificacions es realitzen en temps real i no tenen cost.


Xile

Capital: Santiago

Idioma: Espanyol (oficial), llengües de Xile

Població: 19.107.216 hab.


Domini en internet: .cl


Extensions relacionades

.com.ar  .com.br  .pe  .com.py