DPML Donuts

DPML (Domains protected mark list) protegeix als titulars de marques registrades davant del cyber assetjament, mitjançant el bloqueig de les seves marques en totes les extensions gestionades per Donuts inc. (Operador que gestiona al voltant de 250 nous dominis gTLDs).

Només els titulars de marques inscrites al Trademark Clearinghouse (TMCH) poden afegir termes relacionats amb la seva marca dins de DPML i bloquejar-los, perquè no puguin ser registrats per tercers en les extensions de nous dominis gestionats per Donuts.

Característiques

¿Com funciona?

Els titulars de marques han de sol·licitar el terme que coincideixi exactament amb la marca registrada a TMCH o un terme que contingui la marca. Un cop acceptada la petició per ser introduïda en DPML, quedarà bloquejada en tots els TLDs de Donuts. La subscripció podrà ser renovada per períodes d'1 fins a un màxim de 10 anys. Un domini bloquejat per DPML NO és operatiu, per la qual cosa no podria ser utilitzat per a allotjar un portal web, correu electrònic o qualsevol funcionalitat.


¿Com registro la meva marca amb DPML?

El titular de la marca ha de disposar del registre de la marca al Trademark Clearinghouse (TMCH) i tenir un arxiu SMD vàlid.


¿Quants TLDs puc bloquejar amb DPML?

Donuts solicitó la gestión de 307 TLDs y que opera alrededor de 250 extensiones. La lista completa de TLDs operados por Donuts se mostará en www.donuts.co/dpml/tlds.


¿Quan es recomana registrar la meva marca a DPML?

Es recomana realitzar el bloqueig en DPML el més aviat possible, a causa de que la subscripció no bloqueja les extensions que s'han obert amb anterioritat. Per exemple si .camera obre el 29 d'octubre i el bloqueig en DPML es realitza l'1 de gener, aquest bloqueig no contindrà l'extensió .camera.


¿Quins beneficis ofereix DPML al titular de la marca?

DPML inclou el bloqueig de dominis homográficos, millorant automàticament la protecció de la marca en evitar que molts d'aquests dominis siguin atacats per les tècniques de phishing més comuns i sofisticades, evitant imitació de marques i noms de domini reconeixibles mitjançant l'ús de registres d'IDN (noms de domini internacionalitzats).

Potent: Permet als titulars de marca protegir més enllà del seu terme de marca, DPML permet protegir termes que continguin la marca.

Flexible
: El programa permet als titulars de marca protegir termes en tots els TLDs de Donuts, i també permet registrar la seva marca o termes relacionada amb ella, en extensions de dominis concretes durant o després del sunrise.

Simple
: Els dominis bloquejats a DPML no estaran actius a Internet, de manera que no requereix cap configuració específica.

Assumible
: El cost per als titulars de marques és significativament menor que realitzar un registre defensiu de totes les extensions de Donuts


¿Hi ha alguna restricció?

Dominis ja registrats: Un terme no serà bloquejat si ja està registrat com a domini. Si un domini està exclòs per DPML, pel fet que està registrat, el dret del sol·licitant en DPML podrà ser utilitzat per bloquejar a la resta d'extensions de Donuts. Si el domini, registrat amb anterioritat, expira o és esborrat, el bloqueig en DPML s'aplicarà automàticament en l'esmentat domini en favor del titular del DPML.

Dominis Premium:
La majoria dels TLDs de Donuts tindran un preu standard. No obstant això hi ha d'haver un nombre limitat de dominis premium amb un preu superior. DPML bloquejarà termes standard no aplicable a termes premium.

Altres drets de Sunrise:
Un altre titular de marca registrada amb drets d'sunrise, per al mateix terme bloquejat en DPML, podrà registrar el domini desitjat, fins i tot si està bloquejat. Això es coneix com anul·lació.


Limitació de caràcters

Termes d'un o dos caràcters no estan permesos per bloqueig en DPML. Termes amb 3 caràcters es permeten únicament si és exactament el nom de marca.


Què és una anul·lació?

Un bloqueig en DPML pot ser anul·lat per un domini específic, si un altre un titular amb la mateixa marca i drets d'sunrise * ho vol. L'anul·lació es podrà efectuar en qualsevol moment, bé pel titular del compte en DPML o per qualsevol titular de marca amb drets sobre l'esmentat nom.


*Drets de sunrise a TMCH
: Ha de coincidir el nom de marca amb el domini a registrar i ha de disposar de l'arxiu SMD vàlid proporcionat per TMCH.


¿Hi ha algun Whois de bloquejos en DPML?

Si, el whois identificarà les dades del titular del compte en DPML i especificarà que el domini està bloquejat per a ser registrat


¿Els titulars de compte a DPML hauran d'estar registrats en TMCH?

Si, el titular de marca ha de tenir la marca inscrita i vàlida en Trademark Clearinghouse durant el període que duri el bloqueig en DPML. Donuts té dret a esborrar el bloqueig si detecta que la marca no està activa en TMCH.