Notícies

ICANN obre el registre d´extensions de dominis genèrics a Internet (gTLD)

ICANN obre el registre d´extensions de dominis genèrics a Internet  (gTLD)

Avui 12 de Gener l'ICANN obre el registre d'extensions de dominis genèrics en Internet (gTLD).

A partir d'ara qualsevol empresa, marca, ciutat o territori podrà tenir la seva pròpia extensió de domini a la Xarxa. Aquesta nova mesura, suposa la major ampliació duta a terme fins ara, ja que el sistema vigent es basa en 22 dominis de primer nivell (TLD) als quals s'afegeixen els propis de cada país (ccTLD) que sumen 250. Tot això suposa un dels canvis més grans en les quatre dècades de la història d'Internet.


Aquesta obertura no només va destinada a les empreses, que podran tenir un domini genèric propi (.google o .yahoo) sinó que també les comunitats, regions i ciutats podran utilitzar extensions més rellevants (.gal, .berlin, .mad, .bcn,...), que incloguin el nom de la ciutat en el propi domini o qualsevol organització que vulgui crear una nova extensió de domini que vulgui comercialitzar (.bank, .eco, .car, hotel...).
Moltes organitzacions, tindran l'oportunitat d'assegurar el nom de la seva empresa com un domini “.lamevamarca” cosa que representa una oportunitat de mercat significativa. Proporciona també un major control a les organitzacions sobre el seu domini web, ja que permet protegir la seva marca i crear confiança en un món digital cada vegada més complex.

A part, els dominis podran registrar-se en qualsevol idioma i qualsevol nom serà apte, per tant les possibilitats poden ser pràcticament infinites. Segons ICANN aquesta obertura canviará la manera de buscar informació a la Xarxa. Els noms de les adreces d'Internet podran així acabar amb gairebé qualsevol paraula, en qualsevol idioma (fins i tot amb caràcters de qualsevol alfabet), permetent a organitzacions de tot el món l'oportunitat de comercialitzar la seva marca, productes, la comunitat o la causa de formes noves i innovadores.

Fases de Registre per als nous gTLD:

- 12 d'abril de 2012: Tancament del procés de sol·licituds de registre. El llistat sol·licituds es publicarà 15 dies després.

- Novembre de 2012: Publicació dels primers resultats d'avaluació de sol·licituds.

- A partir d'aquest moment, s'iniciarà l'acceptació de registradors i en el segon trimestre de 2013 podrien estar actius en Internet els primers nous dominis.

El cost de cadascuna d'aquestes extensions de dominis serà de més de 180.000 dolars i operar un registre d'aquest tipus implicarà el pagament anual de 25.000 dolars anuals. Una vegada estigui tancat el període de sol·licitud probablement no exisitiran noves oportunitats d'aquí 2 o 3 anys. La ICANN ha indicat que preveu entre 500 i 1.000 nous TLD en aquesta fase.

Si desitja més informació sobre els nous gTLD o desitja registrar el domini de la seva marca posi's en contacte amb Entorno Digital.


Últimes notícies

Entorno Digital
ICANN obre el registre d´extensions de dominis genèrics a Internet (gTLD)