Notícies

.gal: La llengua i cultura gallega tindrà en breu el seu propi domini en internet

.gal: La llengua i cultura gallega tindrà en breu el seu propi domini en internet

El domini .gal serà de registre lliure, però amb el requisit de tenir un mínim contingut significatiu en llengua gallega. En el cas que no ho tingui, els continguts de la web hauran d'estar relacionats amb la cultura gallega o serveis en línia específicament dirigits a la comunitat gallega.

El domini .gal passarà per les següents fases:

Programa de Pioners:

Des de l'1 de juny la "AssociaciónPuntoGal" acceptarà candidatures per al programa de Pioners.

Durant el mes de juny es rebran propostes i l'Associació seleccionarà, basant-se en criteris de visibilitat i notorietat, fins a un màxim de 90 Noms Pioners.
Els noms seleccionats entraran en funcionament a la Xarxa a partir del 25 de juliol "Dia Nacional de Galícia" i tindran l'avantatge de poder publicar els seus webs sota .gal 4 mesos abans que la resta això sí, afrontant un preu més alt i una sèrie de requisits que la Fundació puntoGal publicarà l'1 de juny.

Abrente i Carreira: en paral·lel des de setembre fins a novembre

Fase Abrente: Destinada a protegir dominis d'interès públics, tindran preferència els propietaris de marques, administracions públiques, marques internacionals protegides d'acord a les normes de la ICANN. Paral·lelament a la fase Abrente hi haurà una Fase Carreira per al públic en general per a les adreces que no tinguin drets preferents. Durant la Carreira podrà licitar-se per adreces especialment atractives.

Sol·licita el teu domini .gal en el nostre sistema de Pre-registre


Últimes notícies

Entorno Digital
.gal: La llengua i cultura gallega tindrà en breu el seu propi domini en internet