Notícies

El domini .cat posa en marxa la protecció de les dades personals dels titulars particulars

El domini .cat posa en marxa la protecció de les dades personals dels titulars particulars

Després d'anys de negociacions entre la Fundació puntCAT i la ICANN, .cat és dels primers dominis del món en oferir màxima privacitat als particulars que fan usos privats dels seus dominis.
Entorno Digital ha implementat aquest servei avançat i a partir d'ara l'oferim a tots els nostres clients que ja tenen un domini .cat registrat amb nosaltres i als nous dominis .cat que es registrin d'ara en endavant.
Fins a ahir, qualsevol persona que registrés un domini .cat deixava les seves dades personals a l'abast de tothom a través del whois, l'eina informativa que permet consultar les dades de contacte associades a un domini, com ara el nom i cognoms del seu titular, la seva adreça postal o l'adreça electrònica.
La normativa de la ICANN, l'entitat que regula l'ús dels dominis d'Internet, estableix la disposició pública d'aquestes dades i tots els dominis genèrics del món han de disposar del servei de whois. No obstant això, la Fundació puntCAT ha treballat des del seu naixement per a oferir major privadesa als particulars que, en tant que no ofereixen cap servei públic des dels seus dominis, no volen que les seves dades estiguin a disposició pública.
A partir d'ara, les persones físiques que facin un ús privat del seu .cat poden escollir si mantenir públiques i consultables les seves dades personals o per contra, protegir-les a través del seu usuari de l'extranet d'Entorno Digital.

Entorno Digital, líder en la ràpida implementació de les darreres innovacions tecnològiques en dominis d'Internet, torna a oferir un servei pioner a la comunitat.
Aquesta millora en el whois a favor de la privacitat de la comunitat .cat és la més útil i sofisticada que disposa cap domini genèric, un model que ha creat grans expectatives entre d'altres dominis que volen imitar-lo.
Entorno Digital amb La Fundació puntCAT ofereix aquest nou servei de valor afegit alineant-se amb el màxim grau de respecte a les normatives de protecció de dades europea i espanyola.
Aquesta millora la tens de forma totalment gratuïta en efectuar el registre d'un domini .cat.
Els dominis .cat registrats per particulars a Entorno Digital també poden modificar el seu domini des de l'apartat "gestionar domini" per poder protegir les seves personals.


Últimes notícies

Entorno Digital
El domini .cat posa en marxa la protecció de les dades personals dels titulars particulars