.cu

Dominis .cu

CU és el domini territorial geogràfic de Cuba. De forma senzilla un domini CU serveix per identificar-te con un nom, producte, marca, etc a Internet mitjançant una pàgina web o d'altres serveis com el correu electrònic. Per exemple si algú vol veure la teva pàgina web que está sota el teu domini CU escriurà en un navegador www.elteunomdemarca.cu

El seu nom oficial és: República de Cuba

És un país sobirà insular assentat en un arxipèlag del mar Carib. El territori està organitzat en quinze províncies i un municipi especial amb l'Havana com a capital i ciutat més poblada.

Confina, al nord, amb l'estat estatunidenc de Florida i amb les Bahames, a l'oest amb Mèxic i al sud amb les Illes Caiman i Jamaica. Al sud-est de Cuba, es troba l'illa de l'Espanyola

Amb 11.616.000 habitants en 2017 és el país més poblat de les Antilles, amb 110 860 km², el més extens, i amb 102,7 hab/km², el tercer menys densament poblat, per davant de Dominica i Bahames.

.cu és l'actual domini de primer nivell territorial (ccTLD) de Cuba.

És actiu des del 1992, i només admet registres d'empreses o ciutadans establertes a Cuba.


.cu

Requeriments de dominis .cu

- El registre del domini és lliure per a qualsevol persona, organització o empresa que desitgi registrar un domini .cu de Cuba.

- Dominis genèrics o geogràfics estan prohibits.

- A vegades el Nic de Cuba demana marca comercial.

- L'alta pot tardar fins a 1 mesos.


.cu

Serveis addicionals

- Amb la compra del teu domini .cu pots seleccionar els nostres serveis de DNS per l'activació del teu domini ".cu".

- Entorno posa a la teva disposició amb el registre del domini .cu una àmplia gamma de serveis de hosting, servidors virtuals i certificats SSL.

- Si estàs interessat en la recuperació o vigilància d'un domini .cu pots veure la nostra secció de serveis corporatius.

- Al comprar el domini web amb l'extensió .cu podem ajudar-te en el teu projecte de presència a internet amb aplicacions opensource tipus Wordpress, Drupal, etc. o projectes a mida allotjats en el teu domini web .cu


.cu

Característiques

Per registrar dominis territorials (ccTLD) .cu de Cuba haurà de completar el formulari de registre on-line. Els Dominis genèrics o geogràfics estan prohibits. El domini el pot sol·licitar qualsevol empresa o persona física, però a vegades el Nic de Cuba demana marca comercial. L'alta pot tardar fins a 1 mes.

Caràcters permesos:

- Mínim: 3

- Màxim: 63

- Lletres i nombres

- Guions ("-"), No es permeten guions a l'inici o al final del nom de domini.

El domini es registra per un any.


.cu

Com renovar

Per renovar dominis territorials .cu de Cuba el domini ha d’estar en període de renovació i només es poden renovar per un any.

Aquest període s’inicia 40 dies abans de la data d’expiració i el domini es pot renovar durant els següents 30 dies. Un cop transcurreguts els 30 dies posi's en contacte amb nosaltres si encara està interessat en renovar el domini.


.cu

Com transferir

Per a transferir un domini territorial .cu és necessari:

- Que l'actual registrador aprovi la transferència. A vegades fa falta que el titular o contacte administratiu firmi una carta de canvi de registrador.

- Que el domini tingui més de 30 dies de registre.

- Que el domini estigui desbloquejat en l'actual registrador. Si no és així el client ha de demanar el desbloqueig a l'actual registrador.

El procés sol trigar entre 1 i 2 mesos.

Es recomana iniciar la transferència amb suficients dies d’antelació respecte a la data d’expiració per evitar que aquesta sigui denegada.

El domini no es renova en la transferència.


.cu

Canvi de titular

Posi's en contacte amb Entorno Digital per fer un canvi de titular d'un domini .cu


.cu

Modificació de contactes i DNS

Pot modificar els contactes i servidors de DNS dels seus dominis .cu a través del seu panell de control, al que pot accedir des de l‘apartat “USUARI REGISTRAT” del nostre web.

Les modificacions es realitzen en temps real i tenen cost.


Cuba

Capital: L'Havana

Idioma: Espanyol

Població: 11.221.060 hab.


Domini en internet: .cu .com.cu