.cr

Dominis .cr

CR és el domini territorial geogràfic de Costa Rica. De forma senzilla un domini CR serveix per identificar-te con un nom, producte, marca, etc a Internet mitjançant una pàgina web o d'altres serveis com el correu electrònic. Per exemple si algú vol veure la teva pàgina web que está sota el teu domini CR escriurà en un navegador www.elteunomdemarca.cr

El seu nom oficial és: República de Costa Rica

És una nació sobirana, organitzada com una república presidencialista unitària composta per 7 províncies. Situada a Amèrica Central, posseeix un territori amb una àrea total de 51 100 km². Limita amb Nicaragua al nord, el mar Carib a l'est, Panamà al sud-est i l'oceà Pacífic a l'oest.

Compta amb 5.003.393 habitants segons la seva última projecció demogràfica.​ La seva capital, centre polític i econòmic és San José, i el seu idioma oficial és l'espanyol.

.cr és el domini de nivell superior geogràfic (ccTLD) únic i exclusiu per a Costa Rica. El domini de tipus code top-level va ser creat l'any 1990. Es tracta d'una extensió poc utilitzada, actualment existeixen prop de 14.000 dominis .cr registrats.

El registre del domini és lliure per a qualsevol persona, organització o empresa que desitgi registrar un domini .cr de Costa Rica. Exceptuant els dominis restringits pel govern de Costa Rica. Per a adquirir un domini costa-riqueny existeixen diverses formar de fer-lo, una d'elles és mitjançant una unitat independent sense finalitats de lucre de l'Acadèmia Nacional de Ciències de Costa Rica.


.cr

Requeriments de dominis .cr

- El registre del domini és lliure per a qualsevol persona, organització o empresa que desitgi registrar un domini .cr de Costa Rica.


.cr

Serveis addicionals

- Amb la compra del teu domini .cr pots seleccionar els nostres serveis de DNS per l'activació del teu domini ".cr".

- Entorno posa a la teva disposició amb el registre del domini .cr una àmplia gamma de serveis de hosting, servidors virtuals i certificats SSL.

- Si estàs interessat en la recuperació o vigilància d'un domini .cr pots veure la nostra secció de serveis corporatius.

- Al comprar el domini web amb l'extensió .cr podem ajudar-te en el teu projecte de presència a internet amb aplicacions opensource tipus Wordpress, Drupal, etc. o projectes a mida allotjats en el teu domini web .cr


.cr

Característiques

Per registrar dominis territorials (ccTLD) .cr de Costa Rica és necessari completar el formulari de registre on-line.

Caràcters permesos:

- Mínim: 3

- Màxim: 63

- Lletres i nombres

- Guions ("-"), No es permeten guions a l'inici o al final del nom de domini.

El domini es registra per un any.


.cr

Com renovar

Per renovar dominis territorials .cr de Costa Rica el domini ha d’estar en període de renovació i només es poden renovar per un any.

Aquest període s’inicia 40 dies abans de la data d’expiració i el domini es pot renovar durant els següents 30 dies. Un cop transcurreguts els 30 dies posi's en contacte amb nosaltres si encara està interessat en renovar el domini.


.cr

Com transferir

Per a transferir un domini territorial .cr és necessari:

- Que el titular sol·liciti a l'actual registrador que modifiqui els contacte tècnic i administratiu pels nostres.

- Que el domini tingui més de 30 dies de registre.

- Que el domini estigui desbloquejat en l'actual registrador. Si no és així el client ha de demanar el desbloqueig a l'actual registrador.

El procés sol trigar entre 5 i 10 dies.

Es recomana iniciar la transferència amb suficients dies d’antelació respecte a la data d’expiració per evitar que aquesta sigui denegada.

El domini es renovarà per un any en la transferència.


.cr

Canvi de titular

Posi's en contacte amb Entorno Digital per fer un canvi de titular d'un domini .cr


.cr

Modificació de contactes i DNS

Pot modificar els contactes i servidors de DNS dels seus dominis .cr a través del seu panell de control, al que pot accedir des de l‘apartat “USUARI REGISTRAT” del nostre web.

Les modificacions es realitzen en temps real i tenen cost.


Costa Rica

Capital: San José

Idioma: Espanyol

Població: 5.003.000 hab.


Domini en internet: .cr .co.cr